Tajska

najino prvo pravo popotovanje

nedelja, junij 18, 2006

Tajska kuhinja

Nekaj izpitov je že za nama in pogled na poletje, ki je pred vrati, je že veliko lepši. Te dni, ko temperature vsakodnevno rastejo, se mi zdi, da je poletje in z njim sonce, morje, vročina že tu. Da ne govorim o češnjah, ki vztrajno zorijo na našem vrtu. Vsak dan je krošnja bolj rdeča in upam da pohitijo, ker se tretji julij nevarno bliža. Uršin izum bo kmalu patentiran... nova časovna enota: dnevi do odhoda:)
V medijih pa je trenutno bolj v središču tajska kuhinja. Bi lahko zbirala in realizirala recepte, ki se pojavljajo v vseh mogočih revijah, pa bom raje počakala in čez dobra dva tedna degustirala pristno, ulično tajsko hrano.
Mmmmmmm… Mango, liči, papaja, avokado, kokos, durian, limeta, ananas, mafeung (to je tist zvezdast sadež, ki zgleda skor prelep za pojest), lubenice, grozdje, jagode,...
Vau! :) Sem ravnokar prilepila svojo prvo slikco in sem ful ponosna nase:)
Mal statistike: na Tajskem je 94% budistov in 5% muslimanov, tako da naj moje nemesojedstvo ne bi bilo problem... Tudi če sva samo na mangotih in papajah, bo v redu. Še ena štručka iz pekarne in sva dobri za čez dan:) Bo pa urša še namesto mene probala kakšno kobilico in pohanega ščurka. Ja no, če že potuješ, potem se moraš vživeti v življenjski slog domačinov ;) Lahko kar pozabiva na šparove jogurte!
V Ljubljani torej v središču tajska kulinarika, pri naju sicer bolj sadno-zelenjavno obarvana, ampak vseeno več kot odlična.
Še 15 dni do tajske!
Zdaj grem pa na en češnjev šparov jogurt:)

2 Comments:

  • At 8:41 pop., Blogger Špela said…

    ej!
    :))
    sej to je najino potovanje in najine interne:) je treba zgodaj začet, da ne bo potem šok, ko nikomur ne bo nič jasno...

     
  • At 5:52 pop., Anonymous Anonimni said…

    vidve sta preveč tajskih zelišč zaužile :P

     

Objavite komentar

<< Home